Index

Sonic Architecture Architecture Album Artwork
Paul Groenendijk
2021
Trichis

Architektur ist verstummte Tonkunst, schreef Wolfgang Goethe. Architectuur is versteende muziek.
Architectuur is een grote inspiratiebron voor muzikanten en componisten. Van klassieke en moderne componisten via de jazz en blues tot new wavebandjes en rappers die de grote stad bejubelen.
Muziek is om naar te luisteren, maar een afgeleide vorm van muziek is de platenhoes. Daar komen muziek en architectuur samen. In dit boek zijn de mooiste, vreemdste, meest bijzondere architectuurhoezen verzameld. Met de verhalen achter de befaamde hoezen en de ontwerpers.
Een verrassende en interessante combinatie van hoge en lage cultuur: van Pink Floyd tot het Pelgrimskoor, van Antonín Dvořák tot Iron Maiden, van Mantovani tot Melanie.
Hier staan ze gebroederlijk naast elkaar: Led Zeppelin en Le Corbusier, Antoni Gaudí en Gloria Gaynor, Oscar Niemeyer en Henk Numeijer.
Met vele onverwachte ontmoetingen. Wat doet Ria Valk in het plan Van Gool, wat heeft Gerrit Rietveld met The White Stripes, wat doet Bløf voor Radio Kootwijk? En waarom zijn er zoveel hoezen met Rotterdam?
Muziek is om naar te luisteren, maar een afgeleide vorm van muziek is de platenhoes. Architectuur is een grote inspiratiebron voor muzikanten en componisten. Van klassieke en moderne componisten via de jazz en blues tot new wavebandjes en rappers die de grote stad bejubelen. Daar komen muziek en architectuur samen.
In dit boek zijn de mooiste, vreemdste, meest bijzondere architectuurhoezen verzameld. Met de verhalen achter de befaamde hoezen en de ontwerpers. Een verrassende en interessante combinatie van hoge en lage cultuur: van Pink Floyd tot het Pelgrimskoor. Hier staan ze gebroederlijk naast elkaar: Led Zeppelin en Le Corbusier, Antoni Gaudí en Gloria Gaynor, Oscar Niemeyer en Henk Numeijer.
Met vele onverwachte ontmoetingen. Wat doet Ria Valk in het plan Van Gool, wat heeft Gerrit Rietveld met The White Stripes, wat doet Bløf voor Radio Kootwijk? En waarom zijn er zoveel hoezen met Rotterdam en Rotterdamse gebouwen?


Volgende
Sluit